top of page

Bio

The 99th Floor ble dannet i 1986 av Morten Solli, Kjetil Moberg og Jacob Børdahl. Bandnavnet er hentet fra en låt av det texanske garasjerockbandet Moving Sidewalks fra 1968. Navnet peker mot 1960-tallets garasjerock og psykedelia, men inspirasjonen kom også fra blues, soul og det seine 1970-tallets punk og new wave samt rocktrioer som The Jam, Hüsker Dü og Violent Femmes.

Etter en rekke konserter på osloklubber som Sardine’s og Rock Alive, Uffa i Trondheim og Hulen i Bergen, tegnet bandet i 1988 kontrakt med det lille plateselskapet Veps, som også ga ut plater med bl.a. Jokke & Valentinerne og Electrobugs.

I september 1988 kom debutalbumet “Little Painkillers”. Rett etter utgivelsen sluttet Jacob Børdahl og ble erstattet av Leif Ovesen. Plata fikk svært god mottakelse i musikkpressen, og bandet fulgte opp med konserter landet rundt i året som fulgte.  I februar 1989 var The 99th Floor med i NRK TVs nysatsing “Rock-89”. I juni samme år åpnet bandet Kalvøyafestivalen.

I oktober 2018 kom endelig Little Painkillers ut i digital, strømbar utgave. 

En EP ble spilt inn av Svein Solberg og utgitt på eget selskap (Nine records, distribuert av Voices of Wonder) i 1990. En rekke demoer ble spilt inn fra 1989-1991 - noen av låtene fra disse demoene ble utgitt i nyinnspilte versjoner først i 2007. Etter et par års pause var trioen i 1994 i studio igjen, med Jørn Christensen (De Press, Mercury Motors) som produsent, men under nytt navn, Swim. “Swimsical” kom ut i slutten av november 1995 på det lille, nye selskapet Smalltown Supersound.

Åpningslåta på “Swimsical”, “Miss Being Miserable with You”, var A-listet av NRK P3 i 6 uker. I 1996 tegnet Swim kontrakt med det nederlandske plateselskapet Arcade Records, som da var nyetablert i Oslo. Det ble laget nye demoer og planlagt ny plate, men på grunn av endringer i selskapet, strandet planene om ny utgivelse.  Swim fortsatte å jobbe med nye låter i studio de neste årene. Trommeslager Leif Ovesen sluttet i 2001, etter å ha bidratt på en rekke nye innspillinger. Han ble erstattet av Bjarte Jørgensen, mens tekniker og produsent (og Bjartes bror) Rune Jørgensen ble med i bandet på gitar.

I 2004 kom EP-en "Big Boys", og først i 2007 det offisielle andrealbumet til The 99th Floor, “Eclectic Guitar”, etter et bytte tilbake til bandets originalnavn igjen. Albumet inneholdt opptil ti år gamle innspillinger gjort over en lang periode.

Etter mange pauseår kom The 99th Floor tilbake igjen i 2018, med nye låter med norske tekster og samme triobesetning som i 1988. Singelen “Sykle Gjennom Byen” ble sluppet i juni 2018. Bandet nyeste singel er "Herre i Eget hode", som kom ut 2.11. 2018. Etter planen kommer The 99th Floors første norskspråklige album ut høsten 2021. 

bottom of page